Man ana??

My photo
Semaikan ISLAM di HATI, Tanamkan IMAN nan SUCI, Bajai Taqwa setia hari, Berbuahla BAHAGIA HAKIKI.

Wednesday, May 13, 2009

1-Hadis Peristiwa Akhir Zaman (ke-5)Umat islam mengikuti langkah-langkah yahudi dan nasrani
Daripada Abu Sa’ad Al-Khudri ra. Berkata, Bahawasanya Rasullullah saw bersabda, “Kamu akan mengikuti jejak langkah umat-umat sebelum kam, sejengkel demi sejengkel, sehasta demi sehasta, sehingga jikalau meraka masuk ke lubang biawak pun kamu akan mengikuti mereka.” Sahabat bertanya, “Ya Rasulullah! Apakah mereka Yahudi dan Nasrani yang kau maksudkan?” Nabi saw, menjawab, "Siapa lagi kalau bukan mereka”.


H.R Muslim

Penerangan
Umat Islam akan mengikut jejak langkah ataupun “lifestyle” orang-orang Yahudi dan Nasrani, hinggalah dalam urusan yang kecil dan perkara-perkara yang tidak munasabah. Contohnya, jikalau orang Yahudi dan Nasrani masuk ke lubang biawak yang kotor dan sempit sekali pun, orang Islam akan terus mengikut mereka. Boleh juga dilihat hiburan-hiburan yang kian terkeluar dari syariat Islam…ada yang sudah pun terkeluar..erm….(contoh hiburan yang menjadi kegilaan rakyat Malaysia seperti Akademik Fantasia dan One In Million. Ia merupaka idea asal orang barat. Dengan pemakaian yang menjolok mata, suara wanita tiada hadnya untuk diperdengarkan, bersentuhan(termasuk “guru” yang mengajar mereka). Niat mereka memang baik untuk bersalaman..tp niat tak menghalalkan cara..(nak tunjuk baik kot)


Zaman sekarang ini kita dapat melihat kenyataan sabda Rasulullah saw ini. Ramai orang Islam yang kehilangan pegangan di dalam kehidupan, Mereka banyak meniru “carahidup” Yahudi dan Nasrani samada mereka sedar atau tidak. Ramai orang Islam yang telah terperangkap dengan tipu helah Yahudi dan Nasrani dan ramai pula orang yang menjadi alat dan tali barut mereka.

YA ALLAH! SELAMATKANLAH KAMI DARIPADA PENGARUH MEREKA..
BOIKOT YAHUDI!!!Will be continue…..istanna!!….

0 comments:

GN..(";)

 

My Soul Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template