Man ana??

My photo
Semaikan ISLAM di HATI, Tanamkan IMAN nan SUCI, Bajai Taqwa setia hari, Berbuahla BAHAGIA HAKIKI.

Wednesday, July 29, 2009

Marwa Al-Sherbini....


video

Walaupun dah banyak blog post kan tentang kematian Srikandi Marwa Al-Sherbini...saya tak kisah saya nak post juga...erm.

Bayang kan ditikam 18 kali dalam tempoh 30 saat, dalam keadaan pregnant...nie semata-mata ingin mengeluarkan hujah untuk menegakkan syariah ISLAM..(berhijab)..Fahaman Islamphobia sekarang semakin menular kesemua pemikiran masyarakat, yang lebih sedihnya dikalangan masyarakat Malaysia sendiri, dimana mereka menganggap Islam adalah agama terrorism.Sedih...segelintir umat Islam sendiri yang menyokong fahaman tue....ini mungkin disebabkan mereka tak mengamalkan sunnah dan ajaran Al-quran..mereka cuma membuta tuli...ikut aje apa orang kata malas nak memikirkan dan menyelidik mengapa? bagaimana.?.cuma ikut logik, kesenagan dan kemampuan fikiran mereka sahaja...

Contoh hujah yang menyatakan Islam itu terorism adalah hukum hudud, dalam Al-quran dah cakap tue....nak membantah juga..ish..adakah mereka kaji dengan sedalam-dalamnya bagaimana ingin menjalankan hukum hudud tue??...yang sedihnya kalangan yang berpendidikan dah dapat pangkat Profesor pun turut menyatakan hukum hudud itu kejam..cuba selidik dulu..baca buku setebal-tebal alam untuk mengejar pangkat profesor boleh tapi nak cari kebenaran tentang Islam tak mampu...erm...Allah mengeluarkan hukum itu ada sebabnya , Allah tidak akan menzalimi seseorang kecuali mereka menzalimi diri mereka sendiri....

Wahai orang-orang Yang beriman, kalau kamu membela (ugama) Allah nescaya Allah membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu.(47:7)

Ayat ke-7 dari surah Muhammad telah memberitahu kepada kita bahawa dengan menjalankan aktiviti menyuruh untuk melakukan perkara baik dan meninggalkan perkara yang ditegah,Allah yang bersifat Maha Pemurah lagi Maha Penyayang akan membantu danmenyelesaikan masalah yang berlaku pada diri kita.

Al-Ftihah buat Allahyarham Marwa Al-Sherbini....Semoga ditempatkan di syurga kerana kesungguhan mempertahankan ISLAM

1 comments:

istisyad on July 29, 2009 at 11:44 AM said...

salam 'alaik..
tak pe mimie..
post je bebanyak pasal pejuang agama Allah nie.
Biar terbukaq siket mate yg masih hidup ni utk terus perjuangkan agama Allah nie.
Huhuhu...
Cemburunye yani pada syahidah Mesir ni....
:(

GN..(";)

 

My Soul Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template