Man ana??

My photo
Semaikan ISLAM di HATI, Tanamkan IMAN nan SUCI, Bajai Taqwa setia hari, Berbuahla BAHAGIA HAKIKI.

Tuesday, December 29, 2009

Apakah azam anda??


Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA PENGASIH….

Dah tiba masa nyer saya kembali ke bumi UITM..31 disember 2009 saya akan balik ke kolej dan 4 Januari kelas sudah bermula..FSKM tunggu kedatangan ku!!..

Semoga sahabat-sahabat,rakan-rakan, kawan-kawan dan tidak lupa pensyarah-pensyarah membawa azam baru dalam tahun Islam..dan mungkin ada azam yang ditunda ke tahun ini..apa-apa pun kita berdoa semua perbuatan, pekerjaan dan apa saja yang dilakukanditerima olehNYA dan hendaklah bermatlamatkan ALLAH..

InsyaALLAH..manisnya ukhwah, manisnya pekerjaan, manisnya pembelajaran,manisnya langkah-langkah kita jika kita ingin menuju redhoNYA..subhanaALLAH…..

Mari kita sama-sama membuat anjakan paradigma dimana yang negatif kepada positif dan positif kepada lebih positif....sebagai Mahasiswa seharusnya tidak terlintas untuk melakukan hijrah songsang dimana positif kepada negatif....walaupun realitinya berlaku....mari sama-sama kita jadi pemimpin sesama kita...^ ^4n?t/ ô`tB zNn=ór& ¼çmygô_ur ¬! uqèdur Ö`Å¡øtèC ÿ¼ã&s#sù ¼çnãô_r& yYÏã ¾ÏmÎn/u Ÿwur ì$öqyz öNÎgøŠn=tæ Ÿwur öNèd tbqçRtøts

(Apa Yang kamu katakan itu tidaklah benar) bahkan sesiapa Yang menyerahkan dirinya kepada Allah (mematuhi perintahNya) sedang ia pula berusaha supaya baik amalannya, maka ia akan beroleh pahalanya di sisi Tuhannya dan tidaklah ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian Yang tidak baik) terhadap mereka, dan mereka pula tidak akan berdukacita.

Al-Baqarah ayat-112


PERGILAH GELITA, HADIRLAH CAHAYA


1 comments:

نحل زهراء on December 30, 2009 at 6:14 PM said...

Azamku adalah lebih banyak muhasabah diri dan sentiasa berazam muhasabah diri agar termuhasabah skit diri yg byk khilaf ni..............

GN..(";)

 

My Soul Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template