Man ana??

My photo
Semaikan ISLAM di HATI, Tanamkan IMAN nan SUCI, Bajai Taqwa setia hari, Berbuahla BAHAGIA HAKIKI.

Sunday, May 30, 2010

Sabar sebahagian dari IMAN..




Bismillahirrahmanirrahim..

Berlakon2..tak abis2 berlakon...

Geram!!!!!
Kenapa geram mimie??sabar-sabar

Ye la, saya tak kisah nak bershooting kew, nak menembak kew (heheheeh), nak berbaring kew and whatever la....tp jaga la adab..dah taw shooting dikalangan pelajar...ish...nak marah anak org..(tak kan anak paus kot)...

Terjerit-jerit...tak kira waktu......
Tue je kew sebab mimie geram??

Ish banyak ag....nie depan saya berlaku..sempat mengurat adik-adik saya(pelajar baru asasi)...boleh mengurat tp tgk n cermin diri sendiri(bkn nak cakap diri saya nie perfect)..banyak cermin kat kolej mawar tue...tgk dan teliti sehabis2 nya....nak mengurat make sure segala benda yang tak sepatutunya ada pada diri seeorg yang akan bergelar imam pada keluarganya..yang paling asas yang layak digelar sebagai muslim...buang segala rantai motor, basikal dan rantai mak kat leher tue, then buang labah-labah yang tersesat kat telinga dan bersihkan cat yang tertumpah kat atas rambut tue (cat nippon kot)..mahal tue...^^



Lagi mimie??

Banyak ag..tp nie yang last kot dapat kongsi.....ada adik-adik yang nak bergambar dengan pelakon...diorang tunggu kat wakaf tuk bergambar dengan pelakon tersebut...sambil tunggu pelakon tue dia tanya soalan pada sahabt saya hafsah dan saya...kebetulan nak pergi makan kat DC...(soalan berkaitan wireless).....tgk-tgk pelakon tue ialah Ju..(yang ada gosip ngan ako mustafa tue)...kenal tak??..(tak perlu kenal pon)....dari jauh saya ingat student mana la pakai baju tido aje tue..(baru nak tegur..ceh)...bila makin dekat..pelakon tue cakap:"dik lain kali ea kita bergambar tak sempat la dik..maaf"..(cantik memang cantik....)..semua makhluk ALLAH diciptakan cantik...(dalam hati..baik tangkap gambar ngan akak dik..heheheheh)...
sampai citu aje kot.....kalau saya rasa nak sambung saya sambung...hehehehehe..^^
Diriwayat daripada Abu Hurairah r.a. bahawa seorang lelaki meminta nasihat daripada Nabi s.a.w. katanya, "Berilah wasiat kepadaku." Sabda s.a.w ,'“Janganlah engkau marah.” Lelaki itu mengulangi (permintaannya) beberapa kali. Rasulullah s.a.w. tetap bersabda, "Janganlah engkau marah." (Hadis Riwayat al-Bukhari)

2 comments:

nadhirah on May 30, 2010 at 7:14 PM said...

xpe mimie.. hujung sem nnt lps awak shooting drama arab awak nnti, mesti beratur adik2 tu nak amek gmbar dgn awak.. hehehe.. sye dah bersara dah dri dunia lakonan ni.. hehehe..

EqynnYusof on May 30, 2010 at 11:58 PM said...

separuh ke sebahagian drpd iman?? dorg shooting drama ape mimi??

GN..(";)

 

My Soul Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template