Man ana??

My photo
Semaikan ISLAM di HATI, Tanamkan IMAN nan SUCI, Bajai Taqwa setia hari, Berbuahla BAHAGIA HAKIKI.

Tuesday, January 8, 2013

Saya sayang semua keluarga saya


Assalamualaikummussalam w.b.t

Rasulullah s.a.w bersabda: Tidaklah seseorang muslim ditimpa keletihan, penyakit, kesusahan, kesedihan, gangguan, kegundah-gulanan hingga duri yang menusuknya, melainkan Allah akan menghapuskan sebagian dari kesalahan-kesalahannya. (H.R. Bukhari)

Sesungguhnya penyakit yang dihantar kepada kita adalah untuk menguji ketaqwaan dan keimanan dan juga menghapuskan dosa-dosa kita....Dengan izin ALLAH....

Allah menurunkan penyakit dan turut menurunkan penawarnya (ubat), ia diketahui oleh yang mengetahui dan tidak akan diketahui oleh orang yang tidak mengerti..

Doa adalah senjata mukmin.....Allah amat suka akan hambanya yang sentiasa menadah tangan, bersujud meminta dan memohon selain dariNYA..hanya padaNYA tempat meminta pertolongan yang sebaik-baiknya..

6 Disember 2013 @ Teratak zibas (Hj Ismail Basha Abu Shamah & Hjh Zainab Abd Samad)

Solat hajat dan bacaan Yassin untuk kesejahteraan familyku khusu pok longku

Ya ALLAh aku bersujud padamu, aku merendahkan diri aku hanya padaMu ya Rabb..hanya pada Engkau tempat aku mengadu dan meminta pertolongan.

“Maksud Hadis Nabi SAW: “Tiadalah seorang muslim & muslimat bersujud kepada Allah dengan satu sujud, melainkan ia diangkat oleh Allah satu tingkat dan dihapuskan daripadanya satu kejahatan dengan sebab sujud itu”. 
(HR Muslim dari Tsauban dan Abid-Darda)Mohonlah kepada Allah keselamatan dan afiat (kesehatan). Sesungguhnya tiada sesuatu pemberian Allah sesudah keyakinan (iman) lebih baik daripada kesehatan. (HR. Ibnu Majah)


gambar sekadar hiasan,.. I love my family lillahitaala...

bannana time!!! bananananana...nyummyyy

                                                     

0 comments:

GN..(";)

 

My Soul Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template